Simply.com is available in english

Tilin jakaminen ja kehittäjäkäyttöoikeus

Näin annat kehittäjälle helposti ja turvallisesti pääsyn Simply.com-tiliisi ja webhotelliisi käyttäjäroolien, FTP-tunnuksen tai WordPress-käyttäjien avulla.

Webhotellin omistajana voi ilmetä tarve antaa muille pääsy omaan tiliin ja webhotelliin. Kyseessä voi olla kehittäjä tai henkilö, joka auttaa hallinnoimaan verkkotunnusta ja webhotellia. Simply.comilla tämä on helppoa ja turvallista käyttäjäjärjestelmämme kautta. Tämä artikkeli käy läpi, miten voit tehdä sen, ja mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota välttääksesi ongelmat.

Käyttäjäoikeudet

Simply.comilla sinulla on tili, joka voi sisältää yhden tai useita verkkotunnuksia ja webhotelleja. Pääsyä tiliin varten käytetään kirjautumistietoja, joita kutsutaan myös Simply.com-käyttäjäksi.
Useampi käyttäjä voi käyttää samaa tiliä, jolloin verkkotunnuksia voidaan hallita yhdessä. Tilin käyttäjäoikeuksia hallitaan hallintapaneelissa valitsemalla vasemmasta valikosta Tili ja tämän jälkeen Tilin hallinta.

Otsikon ”Käyttäjät” alta näet, mitkä henkilöt käyttävät kyseistä tiliä. Lisäksi siellä on painike ”Lisää käyttäjäoikeus”, jolla voi lähettää käyttäjäkutsuja uusille käyttäjille tai antaa olemassa oleville käyttäjille pääsyn tiliin. Jokaisella käyttäjällä on lisäksi punainen rasti, jota voi käyttää kyseisen käyttäjän pääsyn poistamiseen tiliin.

Parhaat käytännöt

  • Älä koskaan anna pääsyä henkilölle, johon et luota.
  • Älä KOSKAAN jaa Simply.com-kirjautumistietojasi muiden kanssa.
  • Kaikilla käyttäjillä on samat oikeudet tilin ja siihen kuuluvien tuotteiden hallintaan.
  • Muista poistaa käyttäjäoikeus jälkikäteen, jos henkilön tarvitsee käyttää tiliä vain väliaikaisesti.
  • Kaikilla käyttäjillä on pääsy tuotteiden salasanoihin (FTP, MySQL jne.). Vaihda salasana aina, kun poistat käyttäjäoikeuden.
  • Kaikilla käyttäjillä on pääsy kaikkiin tilin tuotteisiin. Jos henkilön tarvitsee käyttää vain yhtä verkkotunnusta, suosittelemme siirtämään kyseisen verkkotunnuksen omalle tilille, johon henkilölle voidaan antaa pääsy. Voit lukea, miten tuote siirretään, UKK-osiostamme
  • Suojataksesi omaa kirjautumistasi parhaalla mahdollisella tavalla suosittelemme voimakkaasti kaksivaiheisen kirjautumisen käyttöönottoa käyttäjätunnuksellesi. Tuemme kaksivaiheista kirjautumista authenticator-sovellusten, kuten Authyn, Google Authenticatorin ja Microsoft Authenticatorin, kautta. Kaksivaiheinen kirjautuminen otetaan käyttöön hallintapaneelissa klikkaamalla käyttäjänimeäsi oikeassa yläkulmassa ja valitsemalla ”Käyttäjäprofiili”. Seuraavalla sivulla on painike kaksivaiheisen kirjautumisen käyttöönottoon otsikon ”Turvallisuus” alta.

Käyttäjäroolit

Kun lisäät uusia käyttäjiä tilillesi, voit valita, kuinka paljon käyttäjä voi muokata tiliä ja verkkotunnuksia.

Tarjoamme 3 käyttäjäoikeustasoa:

Ylläpitäjä

Täysi pääsy tiliin ja tuotteisiin. Ylläpitäjä voi muokata sekä tilin tietoja että verkkotunnusten, verkkosivuston, DNS:n yms. asetuksia.

Ylläpitäjä voi myös kutsua uusia käyttäjiä ja valita, minkä tyyppisen käyttöoikeuden he saavat.

Kehittäjä

Kehittäjä ei voi muokata tilin tietoja tai lisätä uusia käyttäjiä. Kehittäjä voi kuitenkin edelleen nähdä tilin tiedot.

Kehittäjällä on täysi pääsy kyseisen tilin tuotteisiin, ja hän voi käyttää hallintapaneelin toimintoja täysimääräisesti, kuten DNS-muutoksia, 1‑Click‑asennusta, tiedostojen muokkausta File Managerin kautta jne.

Kehittäjä ei voi hakea verkkotunnusten auth-ID:tä.

Jäsen

Jäsenillä on vain lukuoikeus tilin ja tuotteiden tietoihin; he eivät voi tehdä muutoksia.

Muu käyttöoikeus

Joissakin tapauksissa henkilö ei todennäköisesti tarvitse täyttä pääsyä Simply.com-tilillesi. Kyseessä voi esimerkiksi olla kehittäjä, joka tarvitsee vain FTP-pääsyn, tai WordPressin (tai vastaavan CMS-järjestelmän) kirjautumistiedot.

FTP-kirjautuminen

FTP antaa mahdollisuuden ladata palvelimelle, poistaa ja muokata verkkosivuston tiedostoja. Jotkut web-kehittäjät pärjäävät pelkällä FTP-kirjautumisella tehdäkseen tarvittavat muutokset.
Jos näin on, he tarvitsevat vain käyttäjänimen ja FTP-salasanan. Kullakin webhotellilla on yksi FTP-kirjautuminen. Kirjautumistiedot löydät hallintapaneelista kohdasta Hallinta -> Kirjautumistiedot, kun olet valinnut webhotellisi.
Jos olet jakanut FTP-tiedot kehittäjän kanssa ja he ovat lopettaneet niiden käytön, suosittelemme, että vaihdat salasanan. Se tehdään kohdassa Hallinta -> Vaihda salasana.
Huomaa, että FTP-pääsy antaa myös mahdollisuuden nähdä webhotellin tiedostoissa mahdollisesti olevat salasanat sekä muokata tiedostoja ja sijoittaa tiedostoja webhotelliin.

WordPress-käyttöoikeus

WordPress-sivustoilla on oma erillinen käyttäjäjärjestelmänsä. Jos WordPress-sivustoa on muokattava, riittää yleensä luoda käyttäjä WordPressiin, jolloin käyttäjä voi luoda uusia artikkeleita ja sivuja tai muokata sivuston ulkoasua.
Antaaksesi pääsyn WordPress-sivustolle on kirjauduttava WordPressin hallintaan. Valikon kohdasta Käyttäjät voi valita Lisää uusi. Tähän täytetään käyttäjänimi, sähköposti, salasana jne. Näin luodaan uusi kirjautuminen, joka voidaan antaa henkilölle.
Suosittelemme, että vaihdat salasanan omaksesi ensimmäisellä kirjautumiskerralla.

WordPressissä on useita erilaisia rooleja, jotka antavat pääsyn sivuston eri toimintoihin. ”Admin”-roolilla on täysi pääsy, kun taas ”Kirjoittaja” voi esimerkiksi vain lisätä ja hallita artikkeleita. Voit lukea lisää eri rooleista WordPressin ohjeista

Ohje Ohjekirjastosta: Yleistä