SPF, DKIM ja DMARC -asetukset

SPF-tietueita käytetään kertomaan muille s-postipalvelimille, mitkä palvelimet lähettävät sähköposteja verkkotunnuksestasi. Jos ne saavat viestin palvelimelta, joka ei ole SPF-luettelossa, niiden tulisi pitää sähköposti roskapostina - päinvastoin, jos palvelin on luettelossa, sähköposti ei todennäköisesti ole roskapostia. Oikein asetettu SPF-tietue voi usein auttaa sinua välttämään sähköpostiesi joutumista roskapostisuodattimiin.

Lisää vain TXT-tietue domainillesi seuraavalla sisällöllä:

v=spf1 include:spf.simply.com -all

spf.simply.com on DNS-tietue, jonka me ylläpidämme, joten sinun ei tarvitse tehdä sitä.

Voit asettaa tämän tietueen DNS-asetustemme avulla, jotka löydät DNS-hallinnastamme.

Tämä tietue on tehty oletuksella, että lähetät postia vain Simply.com:n palvelimien kautta. Jos lähetät muiden s-postipalvelimien (esim. nettiyhteys-palveluntarjoajasi tai uutiskirjepalvelu) kautta, sinun on laajennettava SPF-tietuetta niillä. Virallinen SPF-syntaksin dokumentaatio löytyy täältä: http://www.open-spf.org/SPF_Record_Syntax

Varmista aina, että SPF-tietueesi on 100% oikein, muuten saatat vaarantaa lähtevien postiesi toimittamisen.

DKIM

DKIM on lähtevän postin allekirjoitus. Eli kun lähetät sähköpostin järjestelmäsi tai sähköpostiohjelmasi kautta, se allekirjoitetaan avaimella, jonka vastaava avain on domainisi DNS-tietueessa. Näin tiedetään, että henkilö, joka on lähettänyt sähköpostin, on sama henkilö, joka omistaa domainin.

Simply.com allekirjoittaa DKIM:llä kaikki viestit, jotka on lähetetty websmtp.simply.com, smtp.simply.com (portti 587) ja webmailin kautta. Jotta tämä allekirjoitus on voimassa, seuraava CNAME-tietue on oltava domainisi DNS-vyöhykkeessä. Tietue sisältyy automaattisesti "Simply.com DKIM & SPF" DNS-asetuksiin ja näyttää tältä:

unoeuro._domainkey CNAME dkim.simply.com

Sinun on itse DKIM-allekirjoitettava lähtevät sähköpostit, jotka eivät ole lähetetty edellä mainittujen järjestelmien kautta, ja asetettava tarvittava DNS-tietue tähän.

DMARC

DMARC on DNS-tietue, jota käytetään määrittämään politiikka siitä, miten vastaanottava postipalvelin reagoi domainilta tuleviin sähköposteihin, ja pitäisikö se hylätä ne, jotka eivät ole DKIM- tai SPF-validoituja vai ei.

Jos haluat muotoilla domainisi DMARC-politiikan, voit hyödyntää https://dmarcian-eu.com DMARC:n asettamiseen ja seurantaan.

DMARC-tietue luodaan luomalla TXT-tietue nimellä _dmarc.