Kan jag ha fler domäner på samma webbhotell?

Du kan ha obegränsat antal extra domäner på samma webbhotell hos Simply.com.

Om du beställer ett webbhotell kan du ansluta flera extra domäner till samma webbhotell via vår kontrollpanel, dessa domäner kallar vi för domänalias.

Med den här lösningen är det också möjligt att visa olika innehåll för varje domän genom att bestämma vilken mapp på webbhotellet som domänen ska hämta innehållet från. Detta väljs när du skapar anslutningen.

När man besöker ett domänalias i webbläsaren, kommer adressraden inte att ändra sig, därmed kommer besökaren inte kunna se att det är på tal om ett domänalias. Med denna lösning är det därmed möjligt att ha riktigt många domäner på samma webbhotell, utan att besökare kan se någon skillnad.

Anslutning av domänalias

För att kunna lägga till en domän behöver du bara beställa den nya domänen som en 'DNS-tjänst' via vår hemsida. Det är viktigt att du beställer DNS-tjänsten på samma konto som ditt webbhotell ligger på.

När du har beställt din nya DNS-tjänst, tillsammans med domänen - kan du under menyn Website, i vår kontrollpanel, koppla domänen till ditt webbhotell. Menyn hittas genom att först välja webbhotellet du vill koppla domänen till, inne i kontrollpanelen och sen trycka på knappen 'Domänalias'.

Det är också möjligt att helt enkelt skapa 301 URL-vidarebefordringar mot ditt webbhotell via DNS-tjänstprodukten. Detta görs enkelt i menyalternativet "DNS" för den enskilda DNS-tjänsten. Genom att välja detta sätt ändras adressfältet i webbläsaren, men möjligen kan problem med "duplicate content" lösas.

Domänalias med mail

Ett domänalias har ingen egen e-postfunktion där man kan skapa e-postadresser på själva domänen, men du kan sätta upp mailalias mellan webbhotellets domän och domänaliaset.
Vill du ha möjlighet till en separat e-posttjänst behöver domänen helt enkelt uppgraderas till ett eget webbhotell.

Ett mailalias fungerar på det sätt att ett mail som skickas till en mailadress på aliaset, t.ex. ”hej@simply-alias.com”, tas emot på motsvarande adress på webbhotellets domän, t.ex. "hej@simply-example.com", förutsatt att den adressen skapats på webbhotellets domän.

Artikel från supportkategorin: Generellt