Om DNS records

Du kan styre al DNS for dit domæne igennem vores DNS-administration, som du finder i vores Kontrolpanel.

A record

En A record bruges til at oversætte et hostnavn til en IP adresse. Destinationen vil dermed altid skulle være en IP adresse.

AAAA record

En AAAA record bruges til at oversætte et hostnavn til en IPv6 adresse, på samme måde som en A record bruges til IPv4 adresser.

MX record

En MX record bestemmer hvilke mailservere et domæne modtager mail på.
Destinationen skal altid være et hostnavn, så hvis du ønsker at pege på en given IP skal du først lave en A record der peger på IP'en og så herefter pege MX recorden på denne A record.
En prioritet kan angives, records med lavest prioritet prøves først.

CNAME record

En CNAME record er et alias for et andet hostnavn til et andet. Destinationen skal dermed altid være et hostnavn. En CNAME record er ikke det samme som en URL viderestilling.
CNAME records skal altid stå alene, dvs. du må ikke have andre records med samme navn som din CNAME record. Af samme årsag virker CNAME records kun på subdomæner.

TXT record

En TXT record kan opbevare kommentarer til en DNS zone. Bruges ofte til SPF records.

NS record

En NS record fortæller hvilke navneservere som kan håndtere domænet. NS records kan kun opsættes på subdomæner.

SRV record

SRV records kan f.eks. bruges til at angive SIP trafik eller bruges af applikationer til at tilgå ressourcer direkte.

DNS ændringer (TTL)

Når du laver ændringer i DNS sker selve ændringen med det samme på vores navneserver. Grundet teknikken omkring DNS og TTL på de enkelte records, kan der gå nogle timer inden ændringen træder i kraft på alle maskiner rundt omkring i verden.

DDNS (Dynamisk DNS)

Der er fuld mulighed for at opsætte DDNS igennem vores API med et enkelt API-kald. Se nærmere på www.simply.com/docs/api/

Standard DNS-skabeloner (DNS opsætning)

Benyt vores standard DNS-opsætninger til hurtigt at opsætte DNS pegninger til populære services som wix.com, Squarespace, Shopify, Facebook, Google og mange flere.
Du finder vores DNS-opsætninger i vores DNS Administration. Når du har indsat en DNS-opsætning kan der, som ved alle DNS ændringer, gå nogle timer inden ændringer træder i kraft. Kontroller altid din DNS Zone står korrekt efter brug af en DNS-opsætning.

DNS templates

DNS Templates gør det muligt at opsætte dine egne DNS skabeloner, og aktivere disse på udvalgte domæner. DNS records fra templaten bliver automatisk lagt oven i et domænes records. På den måde kan du hurtigt administrere DNS for hundredvis af domæner, med blot et enkelt klik.

DNSSEC

DNSSEC sikrer at dine besøgende altid får svar fra de navneservere der er opsat på domænet. Det gøres ved at signere DNS-zonen og sende denne signering til det pågældende domæne-registry (f.eks. Punktum dk for .dk-domæner). Vi sørger for alt dette når domænet bruger vores navneservere. Vi sørger også automatisk for CDS/CDNSKEY records i alle DNSSEC-signeret zoner.

Bemærk følgende omkring DNSSEC

• Det er pt. IKKE muligt at manuelt aktivere DNSSEC på domæner der bruger andre navneservere end Simply.com (ved at anføre DS/DNSKEY records).
  • Ønsker du at bruge DNSSEC sammen med navneservere der ikke er vores, anbefaler vi at gøre brug af CDS/CDNSKEY hvor muligt. Dette kræver dog understøttelse af både navneserveren du bruger, samt det registry der står for det domæne du vil aktivere DNSSEC på.
  • Hvis DNSSEC er aktiveret og du ændrer navneservere eller flytter domænet, vil domænet stoppe med at virke (fordi navneserverne ikke længere er dem som DNSSEC siger de skal være). Deaktiver DNSSEC inden du flytter domænet.

Artikel fra support-kategorien: Domæne & DNS

Andre relevante artikler