Sikker Mail

Sikker mail er et meget vidt begreb. Nogle mener mailen skal være end-to-end krypteret, at leverancen skal være krypteret, eller blot at mails skal opbevares krypteret.

Sikker Mail med det offentlige

Konceptet "Sikker Mail" i det offentlige, handler om at afsender og modtager krypterer indholdet af mailen med deres MitID/NemID. Det foregår, med andre ord, lokalt på den enhed du sender og modtager mail på, og har intet med Simply.com at gøre.

Du kan læse om opsætningen her:
https://mitid-erhverv.dk/avanceret/certifikater/sikker.e.mail/

Kryptering af mail

Vi opbevarer ikke mails i krypteret form, på vores servere. I princippet kunne vi godt gøre dette, men for at denne opbevaring ville have reel værdi, ville det kræve at nøglen til dekryptering hang sammen med kontoens adgangskode, en adgangskode der kun kendes af ejeren af mail-kontoen. Skulle denne adgangskode glemmes, ville mail på kontoen aldrig kunne dekrypteres og dermed gå tabt.

Ønsker du at opbevare mails i krypteret form på vores servere, skal det dermed ske af applikationerne der sender og modtager mail.

Vi sørger selvfølgelig for sikkerheden omkring vores mailsystemer og data herpå, ligesom vi gør for al data opbevaret hos os. Læs mere på https://simply.com/compliance

TLS (SSL) understøttelse

Vores mailservere og webmail har fuld mulighed for TLS 1.2, både ved indgående POP3 og IMAP, samt ved afsendelse og videresendelse igennem SMTP såfremt modtager-server understøtter dette. Forbindes der med TLS/SSL igennem et mailprogram betyder det ikke at indholdet af mailen er krypteret, blot at leverancen af mailen er krypteret. TLS / STARTTLS kan benyttes på standard porte hertil.

Bemærk der er forskel på SSL og TLS i mange mailprogrammer, SSL er en forældet version af TLS - Brug TLS/STARTTLS hvor muligt.